Työn Taitajien kolmas lukuvuosi opetushenkilöstölle käynnistyi

Julkaistu:

Työn Taitajat on järjestänyt opetushenkilöstölle kuusi opetushenkilöstön asiantuntijuutta syventävää tapahtumaa lukuvuodessa jo vuodesta 2022 alkaen.

Lukuvuoden 2023–2024 aikana tapahtumissa oli mukana yhteensä 17 elinkeinoelämän ja työnantajaorganisaatioiden edustajaa eri alojen yrityksistä, BusinessOulusta, Pohjois-Suomen elokuvakomissiosta sekä Oulun kauppakamarilta. Yrityksistä oli edustajia aina vähittäistavarakauppiaasta luovien alojen ja kulttuurin parissa toimiviin, robotiikkaan, metalliteollisuuteen ja logistiikkaan. Eri aloilla toimivat yrittäjät ja yrittäjyys olivat myös vahvasti edustettuina.

Tapahtumat tuovat konkreettista tukea nuorten ohjaustyöhön

Opetushenkilöstöltä saatu palaute kertoo, että nämä säännöllisesti järjestettävät tapahtumat ovat konkreettisesti tukeneet ohjaustyössä tuoden ajankohtaista tietoa alueen työelämästä, sen tarpeista ja muutoksista. Ensimmäistä kertaa mukana oli myös hyvinvoinnin teema, jossa keskityttiin työmahdollisuuksien lisäksi sekä nuorten että opetushenkilöstön omaan hyvinvointiin.

Lukuvuosi starttasi yrittäjyysteemalla

Tämän lukuvuoden ensimmäinen Työn Taitajien opetushenkilöstölle suunnattu tapahtuma järjestettiin Yrittäjyysviikolla.

Mukana oli pitkän linjan yrittäjä Mikko Ahokas kertomassa yrittämisestä Oulun seudulla ja sen merkityksestä alueellisesti. Mikko avasi yrittäjän omakuvan muodostamista, missä negatiivisuus loistaa poissaolollaan. Yksi Mikon neuvoista nuorille oli hakeutua jo opiskeluaikana korkeakoulujen tutkijaryhmiin. Tämäntyyppistä toimintaa hän toivookin Oulun seudulle lisää.

– Oulusta löytyy kaikki tarvittava infra, missä testata yrittäjyyttä. Tähän kuuluvat mm. BusinessOulun palvelut yrittäjyyteen, nopeat kokeilut, erilaiset ohjelmat ja yrityssparraajat.

Reetta Pääkkölä, asiantuntija Nuorten yrittäjyys ja talous NYTistä, avasi Nuorten tulevaisuusraportin sisältöä. Kiinnostus yrittämistä kohtaan on kasvanut, ja yhä useampi kokee voivansa toimia yrittäjänä. Samaan aikaan kuitenkin huoli työelämän kuormittavuudesta on lisääntynyt.

– Riittävät työelämävalmiudet omaavien nuorten määrä on kuitenkin raportin perusteella kasvanut, mikä kannustaisi edelleen tuomaan työelämätematiikkaa esiin myös opetuksessa sekä ohjauksessa, kommentoi yrittäjyyskasvatuksen kehittäjäopettaja Ville Saviluoto Oulun kaupungilta.

Lukuvuosi 2024–2025

Kuluvan lukuvuoden aikana Työn Taitajat tuovat opetushenkilöstön tapahtumiin eri toimialoja, niiden yrityksiä ja muita työnantajaorganisaatioita. Tapahtumissa valotetaan osaamistarpeita nyt ja tulevaisuudessa ja tuetaan näin nuoria ohjaavien arkea ja työtä, unohtamatta ajankohtaisia teemoja, kuten yrittäjäkasvatus. Tapahtumissa tarkastellaan myös isompia kokonaisuuksia ja alueellista yhteistyötä, minkä tuloksena syntyy uusia innovaatioita, työpaikkoja ja jopa täysin uusia työnkuvia.

Tapahtumiin voi osallistua koko Pohjois-Pohjanmaan opetushenkilöstö. Tapahtumat järjestetään livenä BusinessAsemalla (Uusikatu 52, Oulu) ja tapahtumissa on myös etäosallistumismahdollisuus.

Lukuvuoden 2024–2025 tapahtumien päivämäärät ja ilmoittautumislinkit:

4.10.2024
15.11.2024
10.01.2025
4.4.2025
16.5.2024

Lisätiedot

Tiina Haapaniemi
asiantuntija, Työn Taitajat, osaamisen varmistaminen ja yritys-oppilaitosyhteistyö
tiina.haapaniemi@businessoulu.com
050 302 3196

Reeta Räisänen
asiantuntija, Työn taitajat
reeta.raisanen@businessoulu.com
046 920 5513

Ville Saviluoto
kehittäjäopettaja, yrittäjyyskasvatus ja työelämätaidot
ville.saviluoto@ouka.fi
040 351 1900