Oulu mukaan Osakan maailmannäyttelyyn

Havainnekuvassa Pohjoismaiden paviljonki, jonka on suunnitellut italialainen arkkitehtitoimisto RIMOND. Kuva: AMDLC PLC

Julkaistu:

Oulun kaupunki osallistuu ensi vuoden huhtikuussa alkavaan Expo 2025 -maailmannäyttelyyn Business Finlandin kumppanina. Näyttelykumppanina Oulu pääsee esittelemään alueemme innovatiivisuutta ja ainutlaatuisuutta erityisesti Pohjoismaiden paviljongin teematapahtumien kautta kutsuvieraille.

Seuraava maailmannäyttely järjestetään Osakassa, Japanissa huhtikuusta lokakuuhun 2025. Pohjoismaat (Suomi, Norja, Ruotsi, Tanska ja Islanti) rakentavat näyttelyyn yhteisen paviljongin, toisin kuin aiemmissa maailmannäyttelyissä. Suomen osallistumista paviljongin toteuttamiseen koordinoi Business Finland, jonka kumppaneina toimii muun muassa suomalaisia suuryrityksiä.

Japani on maailman neljänneksi suurin talous ja erittäin tärkeä kauppakumppani kaikille Pohjoismaille. Pohjoismaiden yhteinen paviljonki vahvistaa mielikuvaa Pohjoismaista luotettavina kauppakumppaneina ja esittelee niiden osaamista noin 1,7 miljoonalle kävijälle.

Oulussa kehitetään maailmanluokan ratkaisuja, kun puhutaan esimerkiksi mobiili- ja terveysteknologiasta sekä vihreästä teollisuudesta. Näyttelykumppanina Oulu pääsee esittelemään alueemme innovatiivisuutta, monimuotoisuutta ja ainutlaatuisuutta erityisesti paviljongin teematapahtumien kautta kutsuvieraille. Yhteistyössä Japanin paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa järjestetään myös muita pienempiä tapahtumia, kuten matchmaking-tapahtumia yrityksille.

Osallistuminen Pohjoismaiden paviljonkiin avaa ovia uusille kumppanuuksille liike-elämän, tutkimuksen ja koulutuksen aloilla, matkailusta puhumattakaan – myös kun otetaan huomioon Oulun tuleva vuosi Euroopan kulttuuripääkaupunkina vuonna 2026. Oululla on hyviä kokemuksia näkyvyydestä myös aiemmissa maailmannäyttelyissä.

Oulun kaupungin Expo 2025 -yhteistyö tarjoaa myös oululaisille yrityksille monenlaisia mahdollisuuksia, ja BusinessOulu järjestää aiheesta lähiaikoina infotilaisuuden. Jos tilaisuus ja Expo-yhteistyö kiinnostaa, voit jo olla yhteydessä Japanin vientipalveluiden asiantuntija Takako Uchidaan, takako.uchida@businessoulu.com. Infotilaisuus pidetään englanniksi ja keskeisessä osassa on BusinessOulun Expoon järjestämä delegaatio-ohjelma.

Expo 2025 verkossa: https://www.expo2025.or.jp/en/

Maailmannäyttely Business Finlandin sivuilla: https://www.businessfinland.fi/kampanjasivut/osaka-maailmannayttely-2025