Miten kehitän osaamistani?

Työelämän tarpeet ja osaamisvaatimukset muuttuvat. Uutta opiskelemalla, olemassa olevaa osaamistasi vahvistamalla tai täydentämällä parannat mahdollisuuksiasi työllistyä.

Toteutamme koulutuksia yhteistyössä oppilaitosten, yritysten ja TE-palvelujen kanssa.

Osaamisesi kehittämiseen löytyy monia mahdollisuuksia.

Tutustu vaihtoehtoihin

  • Opinnollistaminen on sinulle mahdollista, jos olet BusinessOulun työllisyyspalvelujen asiakas ja mukana palkkatuetussa työssä, työkokeilussa, kuntouttavassa työtoiminnassa tai osa-aikatyössä.

    Opinnollistaminen tarkoittaa, että jakson aikana hankittu osaaminen tehdään näkyväksi ja saat työtehtäviin liittyvästä osaamisestasi osaamistodistuksen. Voit myös hakeutua suoraan näyttöön, mikäli osaamista on kertynyt riittävästi. Opinnollistaminen voi jo sellaisenaan olla reitti työelämään tai antaa innostuksen suorittaa koko tutkinto. Opinnollistamisen tavoitteet ja kesto laaditaan yksilöllisesti. Opinnollistaminen on mahdollista oppimisympäristöinä kuvatuissa paikoissa.

    Kysy omavalmentajaltasi, onko opinnollistaminen ajankohtaista sinun kohdallasi.

    • Oppisopimuksella opiskelet työtä tekemällä. Saat palkkaa ja samalla työkokemusta.
    • Oppisopimuksessa työnantaja kouluttaa työntekijän, ja sitä varten laaditaan määräaikainen työsopimus.
    • Oppisopimukseen kuuluu usein opiskelua oppilaitoksessa. Oppisopimuksella voit suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osia.
    • Oppisopimus sopii myös yrittäjille tai lisäkoulutuksen hankkimiseen.
  • Tiedätkö, mitä osaat? Onko omasta osaamisesta kertominen hankalaa? Kaipaatko apua osaamisen tunnistamiseen ja sanoittamiseen?

    Uudessa yksilöpalvelussa teemme osaamisesi näkyväksi.

    Saat

    • tueksesi valmentajan, joka auttaa sinua tunnistamaan ja sanoittamaan osaamistasi
    • palautteen työnantajalta osaamisestasi ja kehittämistarpeistasi
    • ideoita ja tukea osaamisesi hyödyntämiseen sekä kehittämiseen
    • osaamisestasi kirjallisen dokumentin, johon osaamisesi ja vahvuutesi on kuvattu monipuolisesti. Voit hyödyntää dokumenttia työnhaussasi ja opintoihin hakeutuessasi

    Osaamistasi kartoitetaan työpaikalla käytännön töissä yhdessä sinun ja työnantajasi kanssa. Arvioit myös itse osaamistasi.

    Voit tulla palveluun mukaan työkokeilun, palkkatuetun työn tai osa-aikatyön aikana. Jos sinulla ei vielä ole työ- tai työkokeilupaikkaa, valmentaja auttaa sinua sopivan paikan löytymisessä.

    Palvelun kesto ja aikataulu räätälöidään tarpeesi mukaan. Palvelun enimmäisaika on puoli vuotta.

    Ilmoittaudu mukaan palveluun omavalmentajasi kautta.

    Kysy lisää:
    valmentaja, koordinaattori Kati Säkkinen
    kati.sakkinen@cimson.fi
    p. 050 377 9042.

  • Lyhytkestoiset opinnot voivat parantaa mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

    Voit saada työttömyysturvaa lyhytkestoisten opintojen ajalta, jos olet vähintään 25-vuotias ja opinnot kestävät enintään kuusi kuukautta.

    Lyhytkestoisen opiskelun aikana sinun täytyy hakea työtä sen mukaisesti, mitä työllistymissuunnitelmassasi on sovittu ja olla valmis vastaanottamaan kokoaikatyötä.

    Jos suunnittelet opintoja, ota aina ensin yhteyttä omavalmentajaasi.

  • BusinessOulun työllisyyspalvelujen asiakkaana voit opiskella sivutoimisesti ja saada samalla työttömyysetuutta. Sivutoimisten opintojen aikana sinun täytyy kuitenkin hakea työtä sen mukaisesti, mitä työllistymissuunnitelmassasi on sovittu ja olla valmis vastaanottamaan kokoaikatyötä.

    Jos suunnittelet opintoja, ota aina ensin yhteyttä omavalmentajaasi.

  • Jos olet työtä vailla tai olet työssä, mutta vaarassa jäädä työttömäksi, voit päästä työvoimakoulutukseen. Se on enimmäkseen ammatillista koulutusta, kuten perus- tai ammattitutkintoon valmistavaa koulutusta tai ammatillista lisäkoulutusta. Työvoimakoulutus on maksutonta ja saat sen aikana samaa etuutta kuin työttömänä ja mahdollisesti myös kulukorvausta.

    Jos olet BusinessOulun työllisyyspalvelujen asiakas, kysy omavalmentajaltasi työvoimakoulutuksiin hakeutumisesta.

    Hyödyllisiä linkkejä

  • BusinessOulun työllisyyspalvelujen asiakkaana voit saada työttömyysetuutta päätoimista opiskelua varten. Voit hakea itse opiskelupaikan, mutta voit aloittaa opiskelun vasta, kun BusinessOulun työllisyyspalveluissa on arvioitu suunniteltujen opintojen vaikutus työllistymiseesi. Opintojasi voidaan tukea työttömyysetuudella vain, jos suunniteltujen opintojen arvioidaan parantavan merkittävästi työllistymismahdollisuuksiasi.

    Omaehtoista opiskelua voidaan soveltaa myös rekrytoiviin koulutuksiin, joissa etsitään ja koulutetaan työntekijöitä yhteistyössä yritysten ja/tai henkilöstöpalvelualan yritysten kanssa.

    Omaehtoisten opintojen aikana sinulle järjestetään työnhakukeskusteluja, kuten kaikille muillekin työnhakijoille. Keskusteluissa päivitetään työllistymissuunnitelmasi ja sovitaan työnhakuvelvollisuudestasi.

    Jos suunnittelet opintoja työttömyysetuudella, ota aina ensin yhteyttä omavalmentajaasi.

  • Omavalmentajaltasi voit kysyä vinkkejä, millaiset opiskeluvaihtoehdot olisivat sinulle sopivia. Voit esimerkiksi päästä kokeilemaan itseäsi kiinnostavan alan opintoja tai löytää inspiraatiota osaamiskartoituksista ja urakeskusteluista. Voit myös jutella oppilaitosten edustajien kanssa nykytilanteestasi ja omista tavoitteistasi.

    Usein opiskelun rahoittaminen mietityttää. Meiltä saat tietoa erilaisista taloudellisen tuen vaihtoehdoista ja opastusta tuen hakemisessa.

Ota yhteyttä!

  • Jätä yhteydenottopyyntö omavalmentajalle Oma asiointi -verkkopalvelussa osoitteessa tyomarkkinatori.fi
  • Soita BusinessAseman palveluneuvontaan 08 558 55810 ma–pe klo 9–16.
  • Lähetä sähköpostia osoitteeseen tyollisyyspalvelut@businessoulu.com. Samaan osoitteeseen voit lähettää turvasähköpostilla myös luottamuksellista tietoa ja liitteitä sisältävän viestin.

Lomakkeiden lähetys

Kaikki lomakkeet tulee lähettää turvasähköpostilla osoitteeseen: tyollisyyspalvelut@businessoulu.com

Älä koskaan lähetä postia, joka sisältää henkilötietoja tavallisella sähköpostilla, vaan käytä aina turvasähköpostia.